Topptur i Lofoten


Arrangør: Alpin og friluft
Påmeldingsfrist: 01.02.2023 00:30

Tid


Topptur i Lofoten fra Skrova
Alpingruppa inviterer til topptur helg i Lofoten. Vi reiser opp 29 mars og får 3dager med fantastiske turer før vi flyr hjem søndag 2 april.


Anbefalinger for påmelding. Ha erfaring med ski og topptur og stille med egnet utstyr (Telemark/rando/snowboard, samt sender/mottaker, spade og søkestang – vi kan ta en gjennomgang av bruk før første tur).Vi bor i rorbua til Michel på Skrova. Alpingruppa dekker deler av dette. Mat og rib/sjark betaler vi selv der oppe, 250pr pers pr vei, minimum 6000kr.


Vi satser på lokale råvarer og sikter på en fiskemiddag, en skalldyr og en tur på resturant på Skrova. Michel står klar med fiskesuppe når vi kommer opp onsdag kveld.
Egenandel som bekrefter påmeldingen betales innen 15.januar 2023 – 1500kr


Vi har 15 plasser tilgjengelig, så først til mølla. Men dette er en opplevelse å få med seg!
Vi er så heldige å få Anders Kløvstad, fra klatregruppa, som «guide», eller kjentmann. Anders har vært mange turer i Lofoten tidligere og har godt fokus på sikkerhet og opplevelse.


Anders skriver;


Lofotens høyeste topp Geitgaljetind ligger i Austnesfjorden og er en perfekt topp for oss. Vi starter på samme punkt og går opp på baksiden opp Lilandsdalen, som byr på sikre og jevne(re) forhold opp til toppskaret. Dersom forholdene ligger til rette for det, kan vi splitte gruppa fra toppen/toppskaret og de som vil kjøre ned sydrenna og ut i Kvanndalen gjør det – mens resten returnerer ut Lilandsdalen. Som høyeste topp i Lofoten, byr Geitgaljetind på flott utsikt og spektakulær skikjøring. 


Begge traseene ned ender i havet, så Sjark er beste transportløsning her.
Videre så har vi toppene: Kvittinden/Kistberg, Pilan og Sautind innerst i fjorden (Austfjorden/Sillpollen) som er nærliggende skialternativ, når vi opererer med sjark/rib.

Endelig valg av toppturer tar vi når vi kjenner vær, føre, skredforhold og gruppen.
Skova:


Øya Skrova er det mildere, og 40% flere soltimer enn ellers i Lofoten.


Og strendene, de er hvite som på Hawaii.
Øya Skrova har ca. 200 innbyggere, og ligger i Vestfjorden i Lofoten, rett utenfor Svolvær.


Planen er å spise kortreist mat og hvor sjømat er i fokus.
Det er 2 bosteder som ligger 3 min gange fra hverandre.


Det er mulighet for etter toppturer å fiske, kajakk og ta å bade i stamp på brygga, hvor det er lang bord med 2 griller for varme og lage mat.


Ikke i prisen. Fly og ferge. Flyet bookes selv. Ferge booker vi samlet for å få best pris. Flytider kommer etter påmelding.
Administratorer


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.